marți, 8 aprilie 2014

Cum se prelungește durata bateriei unui smartphone ?

       Unul din principalele neajunsuri reclamate de posesorii de smartphone este durata acumulatorului între reîncărcări, majoritatea fiind nevoiți să repete zilnic această operație.
                  Este însă un fapt normal ca bateria să se descarce repede, având în vedere multiplele posibilități de utilizare a unui smartphone (jocuri, aplicații, GPS, navigare pe internet), precum și dimensiunile ecranului din ce în ce mai mari, toate acestea bucurându-ne cu prețul unui consum sporit de energie.
                  În vederea prelungirii duratei de funcționare a acumulatorului, iată câteva mici sfaturi:

1. Ajustați luminozitatea ecranului. Deseori este preferabil să folosim funcția de luminozitate automată oferită de producătorul gadget-ului, însă dacă ni se pare suficient, putem chiar folosi o luminozitate mai scăzută. Pentru telefoanele cu ecran AMOLED, o soluție eficientă de economisire a energiei este selectarea unui fundal închis la culoare.
2. Scurtați din meniul telefonului timpul de inactivitate, adică timpul în care telefonul rămâne aprins după ce ați interacționat ultima oară cu el.
3. Dezactivați Bluetooth și Wi-Fi atunci când nu le folosiți. Căutarea continuă a unei surse de semnal consumă rapid bateria. Evident, dacă vă aflați pentru mai mult timp într-o zonă fără acoperire din partea operatorului de telefonie, este bine să opriți cu totul dispozitivul, deoarece altfel consumul de energie va fi mult mai mare în căutarea semnalului 3G/4G.
4. Închideți aplicațiile de care nu aveți nevoie tot timpul. Problema care apare este că unele aplicații rulează singure în fundal, fără ca noi să știm, de aceea este bine să verificăm funcționarea acestora și să le oprim ori de câte ori avem posibilitatea, sau să selectăm din opțiunile acestora modul de funcționare.
5. Păstrați pe cât posibil smartphone-ul ferit de lumina solară directă sau de o sursă de căldură. Bateria oricărui astfel de dispozitiv funcționează mult mai bine într-un mediu răcoros, lipsit de exces de căldură.
6. Dezactivați GPS-ul dispozitivului atunci când nu îl folosiți în mod efectiv. Acesta poate fi folosit de o serie de aplicații pentru a vă localiza, iar transmiterea și recepționarea semnalului de la / către sateliți consumă în mod evident energie.
7. Opriți vibrațiile în situațiile când nu aveți nevoie cu adevărat de acestea. Vibrațiile consumă mai multă baterie decât un ringtone obișnuit.
8. Evitați utilizarea widget-urilor și wallpaper-urilor animate.
9. Încărcați bateria în mod corect, încercând să realizați cicluri de încărcare complete. 
10. Opriți telefonul atunci când nu aveți cu adevărat nevoie de el. Dacă știți că nu folosiți telefonul o perioadă mai lungă de timp (de exemplu în timpul somnului), este bine să opriți dispozitivul. Este bine de știut că încărcarea repetată duce la uzura bateriei și la scăderea puterii acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu