miercuri, 2 martie 2011

Samsung Galaxy Mini S5570 review


Dupa succesul remarcabil inregistrat de Samsung Galaxy S, unul dintre cele mai apreciate smartphone-uri ce ruleaza Android, cu peste 10 milioane de unitati vandute, Samsung Galaxy Mini S5570 a aparut ca o necesitate de a oferi dotari esentiale pentru un smartphone la un pret accesibil.
Dimensiunile de 110.4 x 60.8 x 12.1 mm ii confera un design compact, care alaturi de greutatea de doar 105 g il fac usor de manevrat sau de purtat in buzunar.
Ecranul, cu diagonala de 3,14”, este de tip TFT capacitiv, avand o rezolutie de 240 x 320 pixeli.
Procesorul ARMv6 de 600 MHz poate rula lejer mai multe aplicatii deschise simultan, aplicatiile ce se pot instala fiind extrem de diverse, gratie dotarii cu sistemul de operare Android 2.2 Froyo.
Memoria interna de 160 MB poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD de pana la 16 GB, in oferta standard fiind inclus un card de 2 GB.
Pentru amatorii de fotografie, camera de 3 MP surprinde instantanee acceptabile, insa din pacate nu este prevazuta cu blitz, ceea ce va conduce la o calitate mai slaba a fotografiilor realizate in interior.
Printre dotarile care nu puteau lipsi unui smartphone actual, sunt de notat radioul FM cu RDS, player-ul mp3/mp4, precum si receptorul GPS inclus, alaturi de accelerometru si senzorul de proximitate.
Un punct forte este conectivitatea, capitol la care regasim Wi-Fi (802.11 b/g/n), GPRS, EDGE, 3G HSDPA, Bluetooth 2.1 cu A2DP, port microUSB si mufa audio de 3,5 mm.
Navigarea pe internet se realizeaza extrem de usor cu ajutrul browser-ului inclus, insa este de notat lipsa suportului Flash din cadrul acestuia.
Acumulatorul de 1200 mAh Li-ion este suficient de puternic pentru a asigura o autonomie decenta, atat in conditii de utilizare frecventa, cat si pentru folosirea aplicatiilor in mod ocazional.
In concluzie, Samsung Galaxy Mini S5570 este un smartphone ce ofera unul dintre cele mai bune raporturi pret/dotari de pe piata actual. Pretul de aproximativ 850 de lei il recomanda tuturor celor care isi doresc un smartphone entry-level.

Un comentariu: