miercuri, 9 februarie 2011

Nokia E7 review


După un an 2010 extrem de modest în ceea ce priveşte producţia şi vânzările de smartphone-uri, doar sfârşitul anului trecut fiind marcat de apariţia modelului N8, Nokia propune un nou telefon inteligent începând cu săptămâna aceasta, terminalul Nokia E7. Amânarea lansării (iniţial trebuia lansat la sfârşitul lui 2010) ne face să ne gândim că telefonul a fost îmbunătăţit la maximum, în vederea creşterii competivităţii pe o piaţă dominată din ce în ce mai mult de telefoanele Android sau de seria iPhone.
Gadget-ul atrage de la prima vedere prin design-ul elegant, cu tastatura QWERTY slide-out şi ecranul tactil AMOLED de 4" realizat din sticlă, pentru a asigura o vizibilitate optimă pe timp de zi.
Carcasa realizată din aluminiu anodizat conferă terminalului soliditate şi în acelaşi timp o greutate de doar 176 de grame (cu tot cu acumulator), ceea ce îl face uşor de purtat şi manevrat.
Ecranul tactil capacitiv oferă o rezoluţie 16:9 nHD (640 x 360 pixeli) şi dispune de tehnologia ClearBlack (prin care este redusă reflecţia ecranului , asigurând o vizibilitate sporită chiar sub acţiunea razelor solare).
Procesorul pentru care au optat cei de la Nokia este un ARM 11 la 680 MHz, care asigură rularea unui număr însemnat de procese, însă pare slăbuţ comparativ cu ultimele procesoare mobile apărute, NVIDIA Tegra 2 oferind, de exemplu, 1 GHz/core.
Celelalte caracteristici hardware includ un procesor grafic Broadcom BCM2727, 256 MB RAM şi 1GB memorie ROM.
Telefonul rulează cel mai nou sistem de operare Nokia, Symbian^3, prezent şi pe Nokia N8.
Printre aplicaţiile preîncărcate se remarcă “Mail for Exchange”, “Quickoffice dynamic premium” şi “Adobe PDF reader”.
Capacitatea de stocare internă este de 16 GB şi nu va putea fi extinsă printr-un card, însă Nokia E7 beneficiază de USB On-The-Go pentru conectarea cu dispozitive externe de stocare.
Referinţele multimedia includ o cameră foto principală de 8 megapixeli , prevăzută cu blitz dublu cu LED şi o cameră secundară VGA, pentru realizarea apelurilor video. Un element atractiv este şi editorul foto inclus.
În acelaşi timp, este posibilă captura video de 720p, 25 de cadre pe secundă cu codecuri H.264 şi MPEG-4. Prin conectarea cu ajutorul unui cablu HDMI la un televizor HD este posibilă rularea conţinutului HD direct pe ecranul televizorului.
Componentei multimedia nu îi lipseşte radioul FM cu RDS sau player-ul muzical ce redă fişiere MP3, WMA, AAC, eAAC, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, E-AC-3 şi AC-3.
În calitate de terminal business, Nokia E7 dispune şi de receptoare GPS şi A-GPS integrate, iar cu ajutorul Ovi Maps navigaţia se face uşor şi gratuit.
Navigarea pe internet se face extrem de uşor, paginile fiind vizualizate la dimensiunea lor completă, iar un element îmbucurător este includerea software-ului Flash Lite 4, care asigură redarea conţinuturilor Flash Player 10.1.
La capitolul conectivitate punctăm Bluetooth 3.0, WLAN IEEE 802.11 b/g/n, porturi HDMI, micro USB şi conector audio de 3,5 mm.
Acumulatorul Nokia BL-4D (Li-Ion de 1200 mAh) promite o autonomie de 5 ore în convorbire şi 430 de ore în aşteptare. Însă nimeni nu va lăsa un asemenea terminal în aşteptare, sunt convins…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu