luni, 8 ianuarie 2018

iPhone 8 plus sau iPhone X?În care merită cel mai mult să investești?


După cum știți, Apple a lansat toamna trecută 3 modele: iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Multă lume se întreabă dacă prețul iPhone-ului X este justificat, începând să considere achiziționarea unuia dintre celelalte modele.

                             iPhone 8 &8 Plus

Cu același design reciclat a 3 oară (considerând că design-ul lui iPhone 6/6 plus era inovativ) Apple prezintă iPhone 8/8 plus. Foarte asemănătoare cu generația anterioară, aceste 2 telefoane ne fac să ne întrebăm dacă merită sau nu să facem upgrade-ul de la iPhone 7 sau 7 Plus, singurele avantaje fiind un procesor mai nou, fast charging, wireless charging, display-ul cu true tone, bluetooth 5.0, filmare 4k 60fps, modurile avansate la captura portret. Spatele din sticlă poate fi interpretat ca fiind și un upgrade, dar și un downgrade, mai ales că eu iubesc telefoanele din aluminiu. Un dezavantaj la noile device-uri mi se pare și dispariția modelului cu 128gb, 64gb fiind prea puțin pentru unii, iar 256gb prea mult. Bateria este OK, vă va ține cam 9 ore pe 8 și în jur de 11 ore pe varianta Plus.

În concluzie, dacă ai un iPhone 7 sau 7 Plus, nu este justificat upgrade-ul la modelele 8 și 8 Plus, însă dacă aveți un 6s care deja a trecut pragul de 2 ani aș încuraja trecerea la aceste 2 telefoane, cât despre iPhone-urile mai vechi de 6s/6s Plus mi se pare o schimbare bună.                         iPhone X

Cel mai avansat iPhone de până acum. Face ID, True Depth Camera, OLED Display sunt câteva dintre inovațiile aduse de Apple o dată cu cu iPhone X, dar să fiu sincer prețul de minim 1000 euro mi se pare exagerat, știind că multe dintre aceste facilități existau deja pe Android, prețul acestora fiind mult mai scăzut decât al iPhone-ului.

iPhone X vine cu design complet nou pentru fanii Apple, având unele dintre cele mai subțiri margini din industrie, dar cu dezavantajul acelui notch. Eu personal prefer iPhone-ul 8 Plus, chiar dacă are 5.5”, iar iPhone-ul X are 5.8”, deoarece este mult mai plăcut fără acea tăietură a ecranului, de aceea îmi plac mult mai mult și design-urile lui S8/S8 Plus și al lui Note 8, marginile neperturbând vizualizarea ecranului. Un alt dezavantaj este acesta: chiar dacă iPhone-ul X are 5.8”, nu te poți bucura de tot ecranul, unele aplicații nefiind optimizate pentru așa un ecran, decupând din ecran, diagonala rămasă fiind de doar 5.2”. Cât despre Face ID, nu mă convinge, fiind mult mai ușor de păcălit decât clasicul Touch ID. Recunosc, urăsc marginile groase de pe modelele anterioare, dar iubesc Touch ID-ul. Ar fi fost perfect dacă cei de la Apple ar fi implementat un fingerprint sensor pe spatele telefonului, dar din păcate acest lucru nu s-a putut întâmpla.

Însă, un lucru care mă surprinde în fiecare an la telefoanele de la Apple este camera, iar nici anul acesta nu mă dezamăgește. iPhone-ul X poate filma 4k 60fps atât cu camera din spate, cât și cu cea din față. Fotografiile ies incredibil, culorile fiind bine calibrate. Singurul lucru care lasă de dorit la capitolul cameră sunt regimurile portret atât de pe camera selfie, cât și pe cea din spate, soft-ul blurând uneori subiectul.

Bateria este cam aceeași ca pe 8 Plus, dar vă va ține ceva mai puțin, din cauza rezoluției mai mari și a ecranului mai mare.

În ultimul rând, voi vorbi despre display, rezoluția fiind de 1125 x 2436 pixeli. Se vede bine, clar, culorile nu sunt suprasaturate, de aceea mă declar foarte mulțumit de data aceasta și la capitolul display.

În concluzie, vă recomand cel mai mult modelul 8 Plus, deoarece acesta oferă aproape aceleași caracteristici ca iPhone-ul X, dar la un preț ceva mai mic, singurele pierderi fiind ecranul OLED, Face ID-ul, filmarea 4k 60fps pe camera frontală și foarte puțin din diagonala ecranului. Dacă ești un fan al folosirii telefoanelor cu o singură mână, mergi cu iPhone-ul 8. După cum am mai spus-o, singurele variante disponibile sunt cele de 64gb și 256 gb, cu onestitate vă spun că eu nu am nevoie de mai mult de 64gb dar dacă nu vreți să vă preocupe deloc memoria vă recomand varianta de 256gb. Dacă aveți deja un iPhone 7/7 Plus nu are niciun rost să luați niciunul dintre modelele noi, însă dacă iPhone-ul vostru are peste 2 ani aș recomanda trecerea la un 7 Plus sau la un 8 Plus, diferențele fiind minime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu