sâmbătă, 16 martie 2013

Samsung Galaxy S4 - smartphone-ul anului 2013

Prezentat oficial zilele trecute, Samsung Galaxy S4 va fi pus în vânzare pe 26 aprilie 2013.
Având în vedere succesul înregistrat de Samsung Galaxy S3, precum și dotările uluitoare prezentate de producător, sunt convins că nici un alt smartphone nu va rivaliza cel puțin timp de un an cu noul dispozitiv. Nu am fost niciodată fan iPhone și nici nu cred că o să devin, mai ales dacă privesc doar, deocamdată, specificațiile lui S4.
În vreme ce unii producători sunt fericiți să-și laude produsele dotate cu procesoare dual-core sau quad-core, noul Galaxy S4 va beneficia de Samsung Exynos, un procesor octo-core, la 1.6 GHz. Totodată, noul smartphone va avea 2 GB de RAM, ceea ce reprezintă, de exemplu, dublul memoriei RAM cu care este dotat iPhone 5.
Ecranul este unul de 5", super AMOLED, full HD (1920x1080 și 441 ppi).
Dintre cele două camere foto ale smartphone-ului, cea frontală are o rezoluție de 2MP, în vreme ce camera principală oferă o rezoluție de 13 MP și este capabilă de înregistrare video Full HD (1080p).
Pe lângă sistemul de operare Android 4.2.2 (Jelly Bean), Samsung S4 va fi înzestrat cu o serie de aplicații adiționale capabile să furnizeze o experiență de utilizare extrem de plăcută. Printre acestea, demnă de apreciat (în calitate de șofer pasionat) mi se pare funcția S Voice Drive, care, activată în momentul în care te afli la volan, permite smartphone-ului să-ți citească mesajele primite cu voce tare, în vreme ce tu poți dicta telefonului mesajele dorite; de asemenea, poți controla vocal sistemul de navigație instalat pe telefon.
O altă aplicație interesantă mi se pare și Air Gesture, prin intermediul căreia poți să accepți un apel, să navighezi pe internet, să vizualizezi fotografii sau să schimbi o melodie din player-ul muzical cu un simplu gest al mâinii.
Alte funcții speciale sunt: Samsung Smart Pause, Dual Camera, Story Album, Group Play, Air View și S-Health.
Un aspect important este reprezentat și de acumulatorul ce va însoți terminalul, producătorul specificând o baterie de 2600 mAh, care pare capabilă să susțină un timp suficient puternicul smartphone (având în vedere, de exemplu, că Galaxy S3 a beneficiat de un acumulator de 2100 mAh).
Deși un preț oficial nu a fost dezvăluit, bursa zvonurilor vehiculează un cost de 725 de dolari pentru un smartphone achiziționat fără contract cu un operator de telefonie mobilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu