miercuri, 8 octombrie 2014

Samsung Galaxy Alpha - inovație, rafinament și performanță

Noul smartphone Samsung Galaxy Alpha este un produs premium al producătorului sud-coreean.
Calitatea superioară iese în evidență de la primul contact cu acesta, rama metalică veritabilă, detaliile ce accentuează ideea de eleganță și rafinament fiind puse în prim plan.
Cu o grosime de doar 6,7 mm, Samsung Galaxy Alpha impresionează și prin caracteristicile tehnice ale unui smartphone de top: procesor octa-core (Quad-core Cortex-A15 la 1.8 GHz și quad-core Cortex-A7 la 1.3 GHz), 2 GB RAM, procesor grafic Mali-T628 MP6 și 32 GB memorie internă, care să suplinească lipsa unui slot de card.
Ecranul de 4.7 inch este de tip HD sAMOLED, cu o rezoluție de 1280 x 720 pixeli, în timp ce densitatea acestora este de 312 ppi, asigurând culori vii, naturale, pentru o experiență de vizualizare extrem de plăcută.
Caracteristicile esențiale ale lui Galaxy S5 – camera foto HDR echipată, focalizarea automată rapidă, scannerul de amprente și senzorul de puls - le întâlnim și în dotările noului Samsung Galaxy Alpha.
Printre funcțiile care mi-au atras atenția se regăsește posibilitatea de conectare la site-urile web protejate printr-o parolă  cu o simplă glisare a degetului, pe baza amprentei digitale.
De asemenea,  tot pe baza amprentei personale se poate face accesul la o partiție privată, unde pot fi ascunse date confidențiale.
Sistemul de operare este Android KitKat 4.4.4. și fără îndoială vor exista update-uri constante, așa cum ne-a obișnuit producătorul.
Acumulatorul pare destul de mic, la cei 1860 mAh, însă la fel ca în cazul lui Galaxy Note 4Samsung Galaxy Alpha beneficiază de funcția de "Ultra economie de energie", care reduce considerabil consumul de energie al bateriei, prin stoparea aplicațiilor inutile.

marți, 7 octombrie 2014

Huawei Honor 3x G750 - dual-sim octacore cu ecran de 5.5 inch

Huawei Honor 3x G750 este o alegere corectă pentru cei care își doresc un smartphone dual-sim cu ecran mare și performanțe bune în rularea aplicațiilor de orice fel.
Principalul element pus în evidență de producător este procesorul octa-core MediaTek 6592, apt să ruleze la 1,7 GHz, care face față cu brio jocurilor nou apărute.
Ceea ce atrage apoi este ecranul HD IPS-LCD de 5.5 inch, cu o rezoluție de 1280x720 pixeli și 267 ppi. Alături de ecranul generos, finisajele de calitate (spatele este lucios, iar rama de aluminiu) îi conferă un aspect elegant.
La susținerea performanțelor oferite de procesorul octa-core contribuie și memoria RAM de 2 GB, precum și procesorul grafic ARM Mali 450-MP4.
Memoria internă este de doar 8 GB, însă aceasta poate fi suplimentată cu un card microSD de până la 32 GB.
La capitolul conectivitate Huawei Honor 3x G750 dispune de 3G, bluetooth v4.0 cu A2DP și un port microUSB. Demn de semnalat este faptul că avem de a face cu un dual-sim 3G - slot-urile SIM suportând WCDMA+WCDMA, WCDMA+GSM și invers, precum și GSM+GSM.
Camera foto principală (13 MP) are LED flash și numeroase funcții precum autofocus, face-detection, HDR și geo-tagging, în timp ce camera secundară de 5 MP asigură o calitate foarte bună a convorbirilor video.
Smartphone-ul este înzestrat cu Android 4.2.2 JellyBean și ar fi bine să auzim de un update la KitKat.
Huawei Honor 3x G750 poate fi achiziționat la un preț promoțional de 1099 lei.



luni, 6 octombrie 2014

Allview V1 Viper S 4G - primul smartphone romanesc LTE

V1 Viper S 4G este primul smartphone comercializat sub brand românesc ce include un modul LTE, ce oferă conexiuni la internet cu viteze de download de până la 150 Mbps și upload de până la 50 Mbps.
Alături de această caracteristică, noul gadget Allview impresionează prin aspectul elegant, design-ul slim de doar 6,9 mm, dar și a faptului că este un smartphone dual-sim.
Dotările hardware sunt completate de procesorul Qualcomm Snapdragon 400 Quad Core la 1,2 GHz, chipsetul grafic Adreno 305, 2 GB memorie RAM și 16 GB memorie flash, extensibilă cu ajutorul unui card microSD.
Revenind la aspectul smartphone-ului, trebuie precizat că Allview V1 Viper S 4G are un display IPS OGS de 5”, cu rezoluție HD (1280 x 720 pixeli, prevăzut cu sistemul CABC (Content Adaptive Brightness / Backlight Control), care permite o reducere a consumului de energie cu până la 30%.
Camera foto  principală de 8 MP pune la dispoziția utilizatorilor o serie de funcții interesante, precum realizarea fotografiilor HDR, eliminarea elementelor în mișcare din fotografii, posibilitatea surprinderii imaginilor panoramice și înregistrarea video în format Full HD. Camera secundară de 5 MP beneficiază de LED Flash, pentru realizarea unor autoportrete reușite chiar și în condiții de luminozitate redusă.
Acumulatorul Li-polymer de 2000 mAh oferă o autonomie decentă în condiții normale de utilizare, mai ales că smartphone-ul rulează Android 4.4 KitKat, care asigură un consum de resurse optimizat.
Prețul de lansare pentru Allview V1 Viper S 4G este de 1199 de lei.

Samsung Galaxy Note 4 in Romania

Noul Samsung Galaxy Note 4 este disponibil acum, pe bază de precomandă, și în România.
Unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale lui 2014 încântă prin afișajul Super AMOLED Quad HD de 5,7 inchi, cu înalta rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, la care se adaugă caracteristici hardware de excepție: procesor quad-core cu o frecvență de 2700 MHz, 3 GB de RAM și o memorie internă de 32 GB, care poate fi suplimentată grație slotului SD cu până la 64 de GB cu ajutorul unui card de memorie.
Utilizatorii se pot bucura astfel de un multitasking eficient, fără blocaje, în aplicațiile preferate.
Samsung Galaxy Note 4 rulează Android 4.4 KitKat, care îmbunătățește experiența de utilizare și asigură o autonomie sporită.
Este vorba de un smartphone 4G, cu conectivitate completă, pe lângă deja clasicele USB, wireless sau bluetooth, beneficiind și de aportul tehnologiei NFC.
Datorită dispozitivului S Pen cu sensibilitate sporită, utilizarea este extrem de facilă, fie că e vorba de scrierea de mână sau editarea unor note luate cu aceeași ușurință cu care am scrie pe o foaie de hârtie.
Amatorii de fotografie vor fi încântați de camera foto principala de 16 MP cu Smart OIS, dar și de cea secundara de 3,7 MP cu obiectiv F1.9, capabile să surprindă imagini clare chiar ți în condiții de luminozitate scăzută.
Acumulatorul de 3220 mAh beneficiază de o viteză superioară de încărcare, în 30 de minute fiind încărcat 50%, precum și de o opțiune care asigură economia de energie în situațiile când este nevoie de acest lucru.
Prețul de lansare al Samsung Galaxy Note 4, disponibil în variantele de culoare alb sau negru, este de 3299 de lei.